Представителят на Иран към ООН отхвърли тезите за това, че Техеран има

...
Представителят на Иран към ООН отхвърли тезите за това, че Техеран има
Коментари Харесай

Иран в ООН отрече участие в нападението на Израел

Представителят на Иран към ООН отхвърли тезите за това, че Техеран има участие в планирането на нападението на " Хамас " над Израел.

" Ние уверено заставаме в поддръжка на Палестина, само че ние не участваме в ограниченията на Палестина, доколкото тези решения се взимат извънредно и единствено от Палестина " - се споделя в изказването на представителството.

По-рано Wall Street Journal съобщи с позоваване на високопоставени членове на " Хамас " и ливанското придвижване " Хизбула ", че ирански служители са дали зелена светлина за началото на нападението над Израел в събота по време на среща с ръководителите на палестинската формация предходната неделя в Бейрут. Там са участвали офицери от Корпуса на Гвардията на ислямската гражданска война, които са работили над проектите на интервенцията през август месец.

От представителството на Иран към Организация на обединените нации също по този начин прибавят, че протичащото се съставлява в същността си напълно законна отбрана от " седемдесетгодишна деспотична окупация ". " Те (Израел, бел.ред.) се пробват да оправдаят своя неуспех и го преписват на разследваща мощност и оперативните благоприятни условия на Иран ", се сочи още в изказването.

Припомняме, че Иран незабавно приветства атаките и се разгласи за правото на палестинците на самозащита.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР